Handleiding windows host file aanpassen:

Wanneer een domein nog niet verhuisd is en u toch wilt zien hoe de site eruit ziet op onze server raden wij u aan om de windows host file aan te passen.

U neemt dan de dns in de maling en kunt u zien wat u zou zien als de dns naar onze server verwijst.

Dit is een kleine howto.

Stap 1: Start notepad as administrator

De oplossing voor dit probleem is het opstarten van Notepad (of een andere editor) als Administrator. Door dit te doen heb je meer rechten, en kan je dus wel het hosts bestand aanpassen. Notepad vind je in het start menu onder de ProgramsAccessories map. Klik met de rechter muisknop op het "Notepad" icon en selecteer de "Run as administrator option.
De user account control (UAC) dialog vraagt je om deze keuze te bevestigen. Klik op Continue en Notepad wordt gestart.

Stap 2: Waar vind je het Windows hosts bestand?

Het Windows hosts bestand staat in c:windowssystem32driversetchosts. Je kan dit pad in het openfile dialoogscherm typen of naar het pad browsen. Als je op de juiste locatie bent uitgekomen zie je waarschijnlijk  "no items match your search" dit komt omdat Notepad standaard alleen bestanden met de .txt extensie laat zien. Open de files drop down box en selecteer "All files".

U zet nu bv de volgende regel in de host file

213.154.247.188 uwdomein.nl www.uwdomein.nl

Vervolgens slaat u het bestand op en restart uw computer.

Wanneer u nu een ping doet in de shell van windows.
Dus het cmd scherm komt u uit op de nieuwe servers.
Als dit klopt werkt de hostfile goed en kunt u zien wat u bij ons op de server zet.

Succes