Voor het instellen van de mail op uw iPhone volgt u de onderstaande stappen (dit kan per type iPhone iets verschillen in het scherm):

1. In het hoofdscherm van uw iPhone gaat u naar 'instellingen'

2. Hierna klikt u op 'Mail, contacten, agenda'.

3. In het volgende scherm klikt u op 'Voeg account toe' waarna u in onderstaand scherm komt en waar u vervolgens op 'Anders' klikt.

4. In het volgende scherm klikt u bij het kopje Mail op 'Voeg mailaccount toe'.

5. In het volgende scherm dient u uw accountgegevens in te vullen:
1. Naam van het nieuwe account
2. Uw mailadres
3. Het wachtwoord wat bij uw mailadres hoort. Deze kunt u terugvinden in het controlpanel.
4. Beschrijving van jet account.
5. Heeft u alle gegevens ingevuld dan klikt u op 'Bewaar' rechtsboven in het scherm.

6. In het volgende scherm kunt u kiezen op welke manier u de mail wenst te ontvangen en te verzenden. Dit kan namelijk via 'IMAP' of via 'POP'. Wij adviseren om te kiezen voor 'IMAP'. Met deze instelling worden ook uw mappen gesynchroniseerd en heeft u exact hetzelfde in uw iPhone staan als op de webmail. Voor eventuele sync tools verwijzen we u naar de webmail. Daar staat onder 'instellingen' het kopje 'Mijn hostingpartner Sync' waar u software kunt downloaden om al uw apparaten te synchroniseren.

7. Als u in het bovenstaande scherm naar beneden scrolt ziet u onderstaand scherm. U dient daar de volgende gegevens in te vullen:
1. Hostnaam inkomende post: mail.uwdomeinnaam.nl
2. Gebruikersnaam inkomende post: naam@uwdomeinnaam.nl
3. Wachtwoord voor inkomende post: Het wachtwoord wat bij dit mailadres hoort. Deze heeft u in het controlpanel ingesteld.
4. Hostnaam voor uitgaande post: mail.uwdomeinnaam.nl
5. Gebruikersnaam uitgaande post: naam@uwdomeinnaam.nl
6. Wachtwoord voor uitgaande post: Het wachtwoord wat bij dit mailadres hoort. Deze heeft u in het controlpanel ingesteld.
7. Als u alle gegevens hebt ingevuld klikt u op 'Bewaar' rechtsboven in het scherm

8. Vervolgens gaat de iPhone uw instellingen controleren. Dit controleren kan lang duren, dus even geduld a.u.b., en op een bepaald moment krijgt u een onderstaand scherm waarin u gevraagd wordt of u het account zonder SSL wilt configureren. U dient hier op 'Ja' te klikken.

9. Vervolgens gaat de iPhone opnieuw de instellingen controleren. Ook dit kan lang duren en u dient gewoon af te wachten totdat de iPhone de instellingen gecontroleerd heeft. Het kan tot 5 minuten duren voordat uw telefoon reageert. Hou hier dus rekening mee. In veel gevallen vraagt hij nogmaals of u zonder SSL de account wilt instellen en dan dient u nogmaals op 'Ja' te klikken. Na de tweede keer gaat het vaak sneller en is uw account opgeslagen op uw telefoon.

10. Om de mail te testen kunt u een bericht naar uzelf sturen. Zodra de mail verstuurd is moet hij ook na het handmatig ophalen direct weer binnenkomen. Als dit inderdaad het geval is, dan is uw mailaccount succesvol geinstalleerd.