Phpinfo:

Je kunt de exacte PHP-configuratie van jouw webhosting opvragen door een 'phpinfo'-bestand aan te maken en deze op jouw website te zetten. Dit bestand geeft gedetailleerde informatie over de PHP-configuratie op jouw server.

Tevens kun je hierin nalezen welke configuratie-opties je wel of juist niet kunt wijzigen.

Maak een bestand aan met de naam 'phpinfo.php'. Je maakt dit bestand aan in bijvoorbeeld Kladblok (notepad), FileEdit ++ of soortgelijke programma's. Dit bestand moet de volgende broncode bevatten:

<?php
phpinfo();
?>

Bekijk het bestand op jouw website om te zien welke configuratie op de server aanwezig is.

Wanneer je het bestand phpinfo.php heb aangemaakt dus opgeslagen met de code en je gaat naar de volgende url krijg je alle php waardes van de server.

jouwdomeinnaam.nl/phpinfo.php

Belangrijk.

Voor de veiligheid altijd het bestand wissen wanneer je klaar bent.